Kappsegling

- som teamutveckling

På en kappseglingsbåt är lagets förmåga att kommunicera, samarbeta och agera avgörande för att nå bra resultat. Är detta viktigt även i er verksamhet? I så fall rekommenderar vi kappsegling som verktyg till er lagaktivitet.

På Skogshem & Wijk har vi tillgång till sex identiska kappseglingsbåtar. Båtarna är 9,2 meter långa och specialbyggda för att segla med kunder och tävling. Det krävs ingen tidigare seglingserfarenhet eller särskilda fysiska krav, alla kan vara med. Ombord på varje båt finns en erfaren coach som säkerställer att alla lagen tar sig runt banan på ett snabbt och säkert sätt. Det spelar ingen roll om ni aldrig har seglat tidigare och ca 85% av våra gäster har aldrig tidigare suttit i en segelbåt.

Tack vara vårt unika läge vid vattnet på Lidingö genomförs aktiviteten ca 150 meter från vår huvudentré.

Vi garanterar att ni får uppleva en annorlunda relationsstärkande aktivitet som ger möjlighet till reflektion över ert lags förmåga att kommunicera, samarbeta och agera. Precis som när man kappseglar på riktigt helt enkelt!

  • Grupper: Vi tar emot grupper från sex till 180 personer per dag. Max fem gäster per båt och lag. Totalt 30 gäster kan kappsegla samtidigt.
  • Båtarna: sex identiska kölbåtar av modell J/92 specialbyggda för kappsegling.
  • Utrustning: Vi förser alla gäster med seglarställ (jacka, byxa) samt flytväst.
  • Skeppare: Ombord på varje båt finns en erfaren kappseglingscoach som skeppare.
  • Banan: Vi seglar flera korta race om ca 10-15 min. vardera. Banan läggs nära land och det är enkelt att följa tävlingarna från kajen om inte alla lag seglar samtidigt.
  • Vår samarbetspartner etablerades 2005 och har genomfört över 500 seglingsevents för
    ca 15 000 gäster.

Pris: från 1050 kr/pers 
Tidsåtgång: ca 2-3 h beroende på gruppens storlek
Gäller för grupper på minst 20 personer och kappseglingen ska vara bokad och genomförd under säsongen 2018. För mindre grupper lämnas offert.