Mötesmodeller

- för bättre utbildningar

Behöver du hjälp att strukturera innehållet i er konferens, utbildning eller event? Behöver du gå från passiva åhörare till aktiva deltagare? Behöver du skapa mer Business Energy i ert möte?

Då rekommenderar vi att du sätter av lite tid och funderar på hur du kan utveckla innehåll och genomförandet av er konferens , utbildning och event. Till din hjälp presenterar vi här nedan några enkla metoder och sätt för att fokusera på innehåll och genomförande som ger delaktighet och business energy.  

Walk & Talk

Walk & Talk är perfekt då man vill öka kreativiteten i ett möte. Forskning visar att man tänker mer kreativt när man går i det fria än när man sitter inomhus. Och till på köpet får man ju både träning, frisk luft och omväxling.

Er mötesledare bestämmer vad mötet ska ha för inriktning eller vilket område ni bör utveckla. Deltagarna diskuterar sedan de områden man vill diskutera och utveckla. Tänk på att ta ut ramarna i val av ämne så att ni lämnar lite spelrum för egna tankar hos deltagarna. Vill ni maximera er Walk & Talk så utbildar vår friskvårdsinspiratör er i tekniken att gå med stavar samt leder gruppen genom våra motionsslingor. Kreativiteten får ni stå för själva!

Laget runt

Dialog och delaktighet är egentligen inga konstiga saker. Det handlar ju om att låta alla tala och att lära alla att lyssna med respekt på den som talar. Den vanligaste metoden för detta är att ”gå laget runt”. Vi föreslår att ni använder olika rundor då och då: 

  • Personlig runda. Att starta med, t ex för att presentera sig, berätta om nuläget, berätta något om sig själv eller dylikt.
     
  • Avslutningsrunda. För att sammanfatta mötet. Kan t ex ske kring frågorna ”vad var bra idag?” eller ”vad gör jag själv till nästa gång”.
     
  • Förslagsrunda. Används när alla behöver ge sin syn på en fråga eller komma med idéer. Börja gärna med en stunds tystnad för eftertanke.
     
  • Uppskattningsrunda. Låt var och en säga något positivt och uppskattande om sin bordsgranne – en runda som kan tillföra oväntade mängder energi till ett möte.

 

Naturen som mötesrum

Ibland kan det vara bra för kreativiteten att lämna konferensrummet och använda naturen som mötesrum. Använd vår vidsträckta naturtomt för att öka kreativiteten, skapa omväxling och för att ge kropp och själ en stunds välbefinnande.

En stund på bryggan nere vid vattnet? En promenad i skogen eller på våra motionsslingor längs med vattnet? Eller ett ledningsmöte i gröngräset alternativt i våra sköna loungemöbler på terrassen? Välj det som passar just ert möte.   

Vill du veta mer? Kontakta vår bokning på 08 – 731 42 42 eller maila oss på bokning@skogshem-wijk.com