Nyheter

Lidingö Konstrunda och Ö-resan 24-26 april

Tisdag 17 Mars

Konst har alltid varit en del av historien här på Skogshem & Wijk. Prins Eugen var god vän till Professor J.H. Waldenström och hans fru Eleonora Wijk och var en väl sedd gäst i den ursprungliga villan Elinshäll. När Svenska Arbetsgivareföreningen med hjälp av arkitekt Anders Tengbom byggde det moderna Skogshem & Wijk på 50– och 60-talet var SAF:s konst-klubb mycket aktiva och hängde mycket konst i de utrymmesmässigt generösa anläggningarna. I foajén på Wijk finns också den under alla åren mycket uppskattade väggkeramiken av Gunilla Palmstierna-Weiss på plats för alla gäster att beskåda och beundra. 

Sedan 2001 har Skogshem & Wijk haft ett nära samarbete med Galerie Q och Eva Northun som visar konst av ett flertal nutida konstnärer som bl.a. Ninni Ahlsell, Helena Sellergren, Eva Ljungdahl, Stig Wennström, Johnny Påhlsson, Karin och Berndt Wennström. 

Den 24, 25 & 26 april är det åter dags för Lidingö Konstrunda då bland annat Skogshem & Wijk tillsammans med Galerie Q öppnar upp för allmänheten mellan kl. 12.00-17.00 där man kan beskåda över 300 konstverk.

Vi vill också gärna påminna om Ö-resan den 25 april med start och mål här på Skogshem & Wijk. Ett sjuttiotal gamla fina veteranbilar åker Lidingö runt och sedan vid målgången finns de uppställda att beskådas och njutas av.

Hela helgen
har vi Caféteria och servering öppen. 

Läs mer om eventen på www.oresan.se och www.lidingokonstnarer.se