Nyheter

Möt vår nya barchef, August!

Tisdag 22 November

Efter ett långt konferenspass och en mättande bit mat är det otroligt skönt att slå sig ner i vår bar och runda av dagen med kollegorna.  Chansen är stor att du får träffa vår nya barchef August, som är ett av våra senaste tillskott till oss på Skogshem & Wijk!

Vi passar på att ställa några snabba frågor, så ni har mer koll på vem han är.

 

Om vi åsidosätter baren en stund, vad gör du när du inte jobbar?

Då jag är född och uppvuxen på en hästgård i de småländska skogarna så spenderar jag helst mina dagar i skog och natur med vår lilla hund Elsa. Annars är till både hund och sambos förskräckelse musiken ett stort intresse, men får passa på när man är ensam hemma!

Hur hamnade du hos oss?

Det var faktiskt min sambo som såg att Skogshem & Wijk sökte en Barchef och tyckte att det skulle passa mig! Jag tyckte det lät väldigt intressant och skickade in en ansökan, och här är jag nu och trivs som fisken i vattnet!

Vad dricker du helst?

Öl, älskar all öl men en riktigt god IPA* är svårslagen, oavsett tillfälle! 

Det som säljs mest är ju öl och vin. Men min förhoppning och mitt mål är att våra gäster får en ny upplevelse i form av dryck och stämning, och minns Skogshem & Wijk inte bara som en fantastisk konferensanläggning utan även tiden som spenderades i baren som något positivt! 

Det kommer bli lite förändringar, det kommer bli ett lite större sortiment vad det gäller öl samt så kommer det öl på fat, tre kranar till att börja med. Där kommer det finnas en ljus lager, en ale och på den tredje kranen så kommer det variera lite, när ett fat är slut så kommer det ett nytt, så det alltid finns något nytt att prova för våra återkommande gäster.

Det kommer även förändras en hel vad det gäller drinkar, vin och alkoholfria alternativ. 

Vad kan vi se fram emot på smakfronten?

Det finns mycket att se fram emot, jag själv ser mest fram emot när Hendrick's gin kommer in i sortimentet. Den tillsammans med tonic, gurka och svartpeppar har blivit en klassiker och ett måste i varje bar i mitt tycke! 

Och slutligen, har du något tips på om man vill servera något annat än glögg på nästa glöggmingel?

Ta ett champagneglas, en fjärdedel glögg, lite råsocker, fyll upp med champagne eller mosserande vin och garnera med en kanelstång och lite apelsin! simpelt och gott! 

För er som tycker att juldrinken låter spännande så har vi just nu ett erbjudande på denna drink.

Se här...

*IPA (India Pale Ale) är en öl som har en blommig humlekaraktär med inslag av citrusfrukter. Den har en viss sötma och en rostad maltsmak.

Det har sagts att IPA:n kom till i slutet av 1700-talet för att klara resan till dom engelska kolonierna i Indien, detta är tyvärr en myt. Ölet fanns tidigare än så, fast under namnet october beer. Myten kom till genom att man gjorde ölet färskt för att sedan lagras under den långa båtresan till Indien.