En

Ägare & historia

Trivsel, tradition & kvalitet

Vår flexibla personal ser till att alla era önskemål blir verklighet! Vi är en plats skapad för möten som ska ge kroppslig och själslig energi för din konferens, utbildning eller event. Funktionella konferensrum för kreativa möten, hälsosam mat och goda möjligheter till träning och avslappning. Och förstås skärgårdsutsikt på vår vidsträckta naturtomt.

Skogshem & Wijk drivs av ett lokalt förankrat Familjeföretag från Lidingö med grunden skapad inom Dagligvaruhandeln allt sedan 1976. Ann Nagel, vår ägare var under många år en tydlig profil inom Vi-butikerna i Stockholm. Trivsel, tradition & kvalitet har alltid varit företagets starka ledord som har kommit att genomsyra de olika vägvalen i företagets utveckling liksom det lokala engagemanget. Långsiktighet är en annan viktigt egenskap som är karaktäristisk för vår ägares investeringar, tankar o värderingar. Det goda resultatet återinvesteras i verksamheten allt för att du som gäst skall trivas lite extra bra hos oss. Såväl drift som fastigheter inryms i företaget vilket skapar en stor flexibilitet och utrymme för kreativitet och utveckling.

För att klarar av att uppfylla alla dessa mål, tankar & visioner krävs förstås ett starkt, hungrigt, kreativt och engagerat medarbetarteam och det finns verkligen här hos oss på Skogshem & Wijk. Våga gärna utmana oss!

Varmt välkomna till Skogshem & Wijk önskar 

Thomas Nagel

Skogshem & Wijks historia

1888

Villa Skogshem byggs av Apotekare Gottfried Piltz som sommarbostad för Herr Apotekaren och hans familj. Arkitekten bakom den pampiga trävillan med huvudentrén mot vattnet och bryggan vid Hustegafjärden är tyvärr okänd. Vid den här tiden fanns det ännu ingen bro till Lidingö utan man anlöpte ön med båt.

1890

Den ursprungliga Wijk villan hette från början Elinshäll och ritades av slottsarkitekten Ernst Jacobsson på uppdrag av Generalkonsul Henrik Davidsson. Även Villa Elinshäll var från början sommarbostad åt Familjen Davidsson och omgärdades av en vacker parkanläggning med fruktträdgård, köksträdgårds-land, växthus, stall, badhus och brygghus.

1930

Himlakroppen Pluto upptäckts av den amerikanske astronomen Clyde Tombaugh. Stockholmsutställningen, som betecknar den funktionalistiska stilens genombrott, öppnas vid Djurgårdsbrunnsviken. Planetariet och utställningen Svea Rike är populärast. Bostadsutställningen med Gunnar Asplund som arkitekt är huvudattraktion. Över 4 miljoner besökare ser utställningen under drygt fyra månader. Även sommarstugan som byggidé lanseras här. Uruguay vinner fotbolls-VM genom att slå Argentina i finalen. På bilden Dr Waldenström i operationssalen på St Görans Sjukhus.

1958

Hösten 1958 var Skogshem färdigbyggt och det så kallade arbetsledarinstitutet med pedagogisk inlärningsmiljö redo att öppnas. Tidningar över hela lan-det skrev spaltmeter om SAF:s egna utbildningscenter och Anders Tengboms visioner som förverkligats.

1981

SAF lägger över driften och hela utbildningsverksam-heten på Skogshem & Wijk på sitt omstartade dotter- företag Svenska Managementgruppen Mgruppen. SAF kvarstår dock som fastighetsägare.

1998

2000

Handelshögskolan Executive Education köper hela Skogshem & Wijk inklusive fastigheter och utbildningsbolaget Mgruppen. Nya ägarna Executive Education gör omfattande renoveringar av framför allt fastigheterna på Skogshemsdelen tillsammans med inredarna Wall to Wall med ambitionen att återskapa den ursprungliga 50-60-talskänslan i Tengboms fina arkitektur.

2014

Skogshem & Wijk köps av Lidingöprofilerna Ann och Thomas Nagel. På Skogshem & Wijk står tiden aldrig stilla och under hela året planeras många kommande renoveringar och ombyggnadsprojekt. Ombyggnader och projekt i syfte att öka våra gästers trivsel och helhetsupplevelse av sina konferenser och möten.

2015

Utomhuspoolen som är 35 grader året om öppnas i slutet av sommaren och blir ännu ett fint tillskott till alla fritidsaktiviteter som gästerna erbjuda gratis. Poolen ligger med fin utsikt över Hustegafjärden och farleden in till Stockholm. I bakgrunden även utegymmet

2016

I december står den då helt nyrenoverade matsalen Tengbom med tillhörande vinrum färdigt. Många av lokalerna på Skogshem & Wijk har namn efter profiler på platsen, miljöer eller områden i det omkringliggande Elfvikslandet. Matsalen här har fått sitt namn efter husarkitekten Anders Tengbom. Under året skapas även de moderna mötesrummet Hustega och Metzola.

2017

Under året som gick var det hörsalen Wijken som fick den stora ansiktslyftningen med ny matta, färgsättning och matchande tyger. Nytt ljus och ljud och bekväma sittgrupper. Wijken är vår näst största hörsal och tar 220 personer i biosittning. Även hotellkorridorer och hotellrum fick en ansiktslyftning allt för att göra gästupplevelsen ännu mer angenäm.

2018

Vår största lokal är EventArenan som är hela 400kvm stor och en multifunktionell möteslokal och eventarena för konferenser, utställningar, mässor, konserter, bankettmiddagar och t ex kocktävlingar. Under året fick arenan ett lyft med en ny större scen, ljuddämpande och vackra tyger. Ny matta, nytt förbättrat ljus och ljud som styrs från en och samma panel. Även nya fåtöljer och bord till scenen följde med i ansiktslyftningen.